20 Eylül 2016 Salı

Samos'ta Konaklama

Samos'a varıp arabayı kiraladık peki nerede kalacağız?

Gitmeden önce yaptığım araştırmalarda adada konaklamak için bize uygun iki seçenek tespit ettim: Kokkari ve Pythagorion. Peki neye göre uygun?

Beyimle tatillerde konaklama konusunda en önemli kriterimiz restoranlardır. Evet yemeyi, içmeyi severiz özellikle de akşamları. E bir de serde sorumluluk var. Elin bilmediğimiz memleketinde alkollü araba kullanmaktan başımız belaya girsin istemeyiz. Taksilere servet ödemeyecek kadar da cimriyiz. Tüm bunları üst üste koyunca konaklama tercihimizi keyifle akşam yemeği yiyebileceğimiz, güzel restoranlara en yakın şehirden yana kullanıyoruz. 

Samos adasının bu iki şehrinin restoranlar açısından oldukça zengin olduğunu öğrenince birazcık o piti piti usulü Pythagorion'da karar kıldık. Valla iyi yapmışız. Pythagorion'u sevdik, akşamları güzel güzel yiyip içip yürüyerek otelimize döndük, gündüzleri de atlayıp küleyhana o koy senin bu plaj benim gezip durduk.

Peki şehre karar verdik de otel ne olacak?

Pythagorion şehri dediğime bakmayın, bir kasabadan hallice. Bir ana caddesi var limana inen, aşağıda gördüğünüz gibi:


Bir de güzel limanı:


Tabii bir de Pisagor heykeli. Şehrin adı nereden geliyor sandınız, bizim Pisagor burada doğmuş meğersem:





İşte bu Pytagorion'un internetten bulduğum haritası da aşağıda. Bu haritada mor daire içinde kalan bölgede içinize sinen herhangi bir otelde kalabilirsiniz.
Biz limanın hemen bir arka sokağında yer alan Peagsus Otel'de konakladık. Ama ben size bu oteli tavsiye etmem. Neden?

Birincisi otelde ciddi bir klima problemi var. Odalarda klima yok, merkezi bir klima var ve odalardaki düzenekle sadece açıp kapatabiliyorsunuz. Hadi bunda sorun yok, sıcaksa aç diyebilirsiniz ama klima soğutmuyor. Resepsiyona derdimizi anlattıktan sonra bir derce düzeldi ama yine de sıcaktı. Üstelik odada klimayı açtığınızda acayip gürültü yapıyordu.

İkinci olarak otopark konusu vardı. Pythagorion'da iki tane ücretsiz otopark var. Bir tanesi limana yakın, bir tanesi de yukarıdaki haritadaki mor dairenin sol tarafında Castle of Logothelis yazan bölümde. Bunun dışında dar sokaklarda araba park etmeyi bırakın sürmek bile dert. Bizim otelin konumu da otoparklara uzak olunca otele girişte ve çıkışta çantalarla rahat edemedik.

Son olarak da otel limana yakın olduğu için fiyatı benzerlerinden pahallıydı.

Bütün bu bilgiler ışığında Pythagorion'da konaklamayı düşünen sevgili okuyucularım için önerim Castle of Logothelis'in yanındaki otoparka yakın, içinize sinen herhangi bir otel olacaktır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder