18 Eylül 2016 Pazar

Samos'a Gidiş ve Araba Kiralama

Bu yaz bayramdı, tatildi, özel meselelerdi derken blog'u çok ihmal ettiğimin farkındayım. Sonbaharla birlikte düzene de gireceğiz inşallah.

Tatil maceralarımıza Samos ya da Sisam'la devam ediyoruz.

Türkçe adı Sisam olan adanın Yunanca adı olan Samos'u ben daha çok sevdim. Neden bilmiyorum, öyle işte. O nedenle de ben artık kendisini Samos diye anacağım.

Samos'a Kuşadası'ndan Meander Acentası'nın her gün seferleri var. İnternet sayfasında sefer saatlerini görebilirsiniz. Kimi günler sabah 9'da kimi günler akşam 5'te. Aman internet üzerinden bilet almadan telefonla teyit edin. Çünkü bize söylediklerine göre yeteri kadar yolcu olmaz ise seferler yapılmayabiliyormuş.

Biz sabah 9 feribotu ile Vathy'e gittik. Dönüşümüzün ise akşam 5'te Pythagorion'dan olması gerekiyordu. Ancak dönüş gününden bir gün önce acente bizi arayarak 5'teki feribotun Vathy'den kalkacağını, Pythagorion'dan dönmeyi tercih ediyorsak dönüşün akşam 8'de olacağını söyledi.

Dediğim gibi sefer saatleri her an değişebiliyor. Ama bu bir probleme neden olmuyor, ada kafası neticede. Araba kiralama şirketini arayıp "aracı şurada teslim edecektik, ama plan değişti şurada bırakacağız" dediğinizde kimse olmaz demiyor.

Hatta bizim aracı kiraladığımız Themos "benim işim çıkar da arabayı almaya gelemezsem şu otoparka park edip anahtarı da paspasın altına koyun, aman kapıları kilitleMEyin" diyebiliyor. Elin adamına arabasını teslim edecem diye ben strese gireyim, onun umurunda olmasın. Dedim ya ada kafası bambaşka bir şey.

Tamam ada dediğin bir uçtan bir uca 40 km. Arabaları kafana göre feribotlara da bindiremezsin. Ama ya ben psikopat çıkıp arabayı denize atsam? Ya da birisi benim arabayı bıraktığım yerden alıp denize atsa? Neden böyle şeyler bir tek benim aklıma gelir ki?

Neyse, biz Samos'a dönelim. Kuşadası'ndan feribotla geçtik demiştik. Vathy'e. Sanırım Vathy'ye sadece Kuşadası'ndan gelen feribotlar yanaşıyor. Diğer adalardan gelen feribotlar Pythagorion'a gidiyormuş. İki kişi gidiş dönüş 90 euro verdik. Galiba Seferihisar'dan da seferler başlamış, biz giderken yoktu. Onun fiyatını bilmiyorum.

Araba kiralama konusuna gelince, gitmeden önce yaptığım araştırmalarda en düşük sınıf için günlük 40 euro civarı fiyat almıştım. Biletleri aldığımız Meander'in de bu hizmeti varmış, onlara da sorduk. Anlaşmalı şirketleri olan Manos'tan Toyota Aygo modele 6 gün için günlük 34 euro fiyat verdiler. Nakit. Biz de atladık.

Adaya gittiğimizde Toyota'nın müsait olmadığını ama bize aynı özelliklerde Citroen C1 vereceğini söyledi Themos. Tamam dedik, araba 60.000 km'deydi, dıştan da düzgün görünüyordu. Lakin arabanın her yerinden ayrı ses geliyordu, ayrıca kliması da başımı ağrıttı. Gerçi o benim başımdan kaynaklanıyor olabilir, bilemedim şimdi. Ama kara şimşeğimiz bizi adanın en bozuk yollarında bile yarı yolda bırakmadı:

Vathy limanının karşısında 50 metre kadar sağda yer alan Manos'un ofisinden arabamızı teslim aldık ve hemen konaklamayı yapacağımız Pythagorion'a doğru yola koyulduk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder