6 Nisan 2016 Çarşamba

Erkek Dünyası

Erkek dünyasında anlamadığım bir çok şey var.

Asla yol sormamaları, klozet kapakları, futbol hastalıkları gibi klasikleri zaten anlamıyorum, dünyadaki milyonlarca kadın gibi. Erkeklerin de bu konulara anlam verebildiklerini sanmıyorum ama alışmışlar işte herhalde.

Benim en az yukarıdakiler kadar merak ettiğim iki konu daha var.

Birincisi sevinç gösterileri. Eminim ki herkes çok büyük bir sevinç yaşadığında bunu dışa vurmak ister. O anda yaptığı hareketlerin anlamlı olup olmadığını fark etmez insan, zaten umrunda da olmaz.

Ama, bir söyleyin yaaa bütün erkekler sevinince horoz gibi kabarıp göğüs tokuşturmak zorunda mıdır? Nerede öğretiyorlar bunu size? Hem de bir klozet kapağını kapamayı öğrenemeyen erkeklerin hepsi nasıl oluyor da aynı şeyi, aynı şekilde yapmayı öğrenebiliyor? Mesela bir kere de hata yapıp kafa tokuşturmamayı nasıl becerebiliyorlar?

"Erkek olma" paketiyle beraber gelen bir özellik herhalde.

İkinci konu da kardeşlik meselesi. Gerçek kardeşlik özel bir şeydir. İlla biyolojik olması gerekmez, ama biyolojik olmayanın da o mertebeye gelmesi için çok yok kat etmesi gerekir.

Lakin erkek milleti beraber iki saat geçirmeyegörsün. Anında kardeşim aşağı kardeşim yukarı.Yav insaf, insanların ismi varken neden başka sıfatlarla hitap edilir ki. Hadi edeceksin illa arkadaşım de, koçum de, ciğerim de. Neden bu kardeş zorlaması. Çok samimiyetsiz buluyorum valla.

Dağılabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder