26 Nisan 2016 Salı

Bologna'da Konaklama

1 haftalık İtalya seyahatimdeki lojistik konuları açıklığa kavuşturduktan sonra şimdi gelelim detaylara.

İlk durağımız Bologna. Bilmiş, kırmızı ve şişman Bologna.

Üniversitesinden dolayı bilmiş, çatıları ve politik geçmişinden dolayı kırmızı, yemeklerinden dolayı şişman. Ben bu bilmiş, kırmızı, şişman Bologna'yaya bayıldım!

Gerçi bilmiş kısmından o kadar emin değilim. Çift girişli muhasebe şeysini icat edip benim üniversite hayatımı azaba çeviren Luca Pacioli efendi o meşum icraatlarını Bologna Üniversite'sinde gerçekleştirmiş.

Kaç öğrencinin kanına girdin kim bilir Sinyor Pacioli, rahat uyuyor musun acaba? Kesin maliyet muhasebesinde de parmağın vardır.

o meşum üniversite

Neyse, sevimsiz şeyleri bir yana bırakıp kırmızı ve şişman Bologna'ya odaklanalım.

Havaalanından şehir merkezine gitmek için, çıkış kapısının sağ tarafından kalkan otobüsleri kullanabilirsiniz. Biletler havaalanı içindeki Tourist Information ya da dışarıdaki makinelerde satılıyor. Bir kişi 6 euro, yolculuk süresi yaklaşık 30 dakika. Bu otobüsler şehrin batısındaki Porta S. Felice'den şehre girip Via G. Marconi üzerinden tren istasyonuna kadar gidiyor.

Ben tren istasyonunun hemen karşısındaki Starhotels Excelsior'da konakladım. Oldukça büyük olan otelde odam da konforlu ve temizdi. Ama asıl güzel olan otelin mutfağının Eataly'e emanet olmasıydı. Sabah kahvaltılarında mis gibi ekmekler, kekler, reçeller enfesti. Avrupa otel kahvaltılarıyla karşılaştırıldığında ise oldukça zengin sayılabilecek bir büfesi vardı.

Otelden memnun kalmış olsam da, eğer şehri tanıyor olsaydım Via Dell'Indipendenza üzerinde veya onu kesen caddelerde ya da Piazza Maggiore'nin doğusunda, Quadrilatero Distirct denilen, çok çeşitli restoran, kafe ve barların bulunduğu bölgeyi tercih ederdim.

Yine de Starhotels Excelsior'da konaklamayı tercih ederseniz yaklaşık 10-15 dakikalık bir yürüyüş ile şehrin kalbinin attığı Piazza Magiore'ye ulaşabilirsiniz. Hem de her seferinde farklı bir rota ile şehri keşfetme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Havaalanından otele gelip de check in işlemlerini yaptıktan sonra bavulumu odaya fırlatıp kendimi Bologna sokaklarına attım. Kurt gibi acıkmış olarak şişman Bologna'yı keşfetmeye hazır ve nazırdım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder