27 Nisan 2016 Çarşamba

Bologna'da Yeme İçme

Konaklama işini de hallettikten sonra sıra geldi karnımızı doyurmaya.

Gitmeden önce pek çok restoran önerisi toplamıştım internetlerden ve daha önce gidenlerden. Oldukça yüklü bir listem oldu ama elbette hepsine gidemedim. Yemeyi içmeyi ne kadar da sevsem de benim de bir kapasitem var. Üstelik de zamanım kısıtlıydı. Ama elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Zaten bir hafta boyunca sebze niyetine pizzanın üstündeki domatesten gayrı bir şey yemedim. Gelsin makarnalar, gitsin pizzalar.

Ben İtalya'yı sevmeyeyim de kimler sevsin!

Tamburini: Bologna'ya gidip de bolonez soslu makarna yememek olmaz. Bunun için koşa koşa Tamburini'ye gittim. Via Caprarie No 1'de yer alan Tamburini bir şarküteri. İçinde çeşit çeşit peynirler, etler ve şaraplar satılıyor. Aynı zamanda restoran bölümünde de sıcak yemekler ve şarküteri ürünleri servis ediliyor. Ben bolonez soslu tortellini ve peynir tabağını test ettim, onayladım. Bir kadeh Chianti şarabıyla mükemmel gidiyor.


Spacca Napoli: İtalya'ya geldik, pizza yemeyecek miyiz? Elbette yiyeceğiz, istikamet Via San Vitale 45/A. Öğlen saat 1 civarı gittiğimde restoranın ilk müşterisiydim, garson menüyü getirene kadar ağzına kadar doldu. 5 dakika daha geç gitsem yer bulamayacakmışım. Diyorum ya şanslı bir insanım diye, boş konuşmuyorum. Pizzaya dönelim:

Fotodan tam anlaşılmıyor olabilir, bu pizzanın boyutu devasa. Ben hepsini bitiremedim. Tek kişinin bitirmesi mümkün değil zira. Buraya iki kişi giderseniz tek pizzayı gönül rahatlığıyla paylaşabilirsiniz, doymazsanız gelin benden hesap sorun.

Pizzayı paylaşmaktan başka bir de şarap konusu var. Menüde yer alan çeşit çeşit Toskana şarapları dururken kadehte sadece Merlot servis ediliyor. Bu pizzacı tek müşterileri pek istemiyor sanırım.

Gamberini: Via Ugo Bassi 12 numarada yer alan bu kafe Bologna'nın en eski pastanesiymiş. Pastane dediğime bakmayın, kahvaltıdan öğle yemeğine, kokteyllerden şaraplara geniş bir menüsü var. Ben restoran kısmını denemedim, ancak küçük tatlılarından seçtiğim küçük bir kombinasyonu sokaklarda gezerken zevkle hüplettim.

Gelateria Gianni: Dondurma sezonunu da Bologna'da açtım çok şükür. İlk dondurmamı Via Monte Grappa 11/A'daki Gianni'den aldım. Ricotta peynirlisi. Zaten küçüklüğümden beri zinhar ricotta peyniri dışında dondurma yiyemem. Siz de yemeyin.


Cremeria Funivia: İddia ediyorum hayatımda yediğim en lezzetli dondurmaydı bu. Alice ve bitter çikolatalı çeşidini aldım. Külahın dibine önce sıvı çikolata koyup üzerine dondurma koydular. Allahım o neydi öyle, düşündükçe bir hoş oluyorum. Eğer Bologna'ya gidip buradan bir külah dondurma yemezseniz küserim. Adres Piazza Cavour 1/D. Bak muhakkak gidin, hatrım kalır yoksa.

Cremeria'daki sıra, beklemeye değer
Mercato Delle Erbe: Gündüzleri gıda ürünlerinin satıldğı bu kapalı pazarda bir çok da restoran/bar bulunuyor. Ben herhangi birini denemedim ancak otele giderken önünde geçtiğimde canlılığına hayran kaldım. Bir akşam buradaki seçeneklerden birini değerlendirebilirsiniz. Bir girişi Via Ugo Bassi üzerinde diğeri ise Via Belvedere'de. Belvedere girişi çok daha canlı.

2 yorum: