5 Ekim 2015 Pazartesi

Varlığım varlığıma armağan olsun

Sakin Olmak kitabını özetledim dün. Alt tarafı 100 sayfalık bir kitapçık ama 100 ayrı yazı çıkartacak kadar düşüncelere sevk ediyor insanı.

Eskiden sonsuz bir olasılıklar deryası olduğunu sandığım yaşamın aslında o kadar da fazla seçenek sunmadığını, sunduklarını gerçekleştirmek içinse ne kadar az zamanım olduğunu anladığım kendi Quarterlifecrisis'imi, yani çeyrek yaş bunalımımı, yaklaşık bir on sene önce ifa ettim. Sağ çıktım.

Şimdi ise Midlifecrisis beni bekliyor. Biraz daha vardır umarım. Kendimce hazırlanmaya çalışıyorum. Kış hazırlıkları gibi turşu kurup salça yapmaya benzemiyor.

Hatalar yapıyorum mesela, çünkü hayatı yaparak öğreniyorum. Yaptığım için pişman olduğum çok şey var, ama iyi ki yapmışım dediklerim çok daha fazla. Hata yapma hakkımız elimizden alınamaz!

Bir süper kahraman olmak istiyorum, süper güçlerimi insanlığın iyiliği için kullanayım. Tamam yaaa beni bilen bilir, ara sıra kendi keyfim için de kullanırım. Ama ara sıra.

Ya da şöyle çok ünlü bir bilim insanı olayım, bir şey icat edeyim, adım tarihe altın harflerle yazılsın.

Gel gör ki ne süper güçlerim var ne de icat çıkaracak yaratıcılığım. Ben de iki satır yazı yazıyorum işte. Bu hayat hiç var olmamış gibi olmasın, en azından kayıt altına alınsın diye.

Eyyyy yıllar sonrasında bu satırları okuyan okur, ben vardım, bu dünyada bulundum, oksijen tükettim. Hiç de fena bir hayat geçirmedim, bana ayrılan sürenin tadını çıkardım. Sen de çıkar. (kendime not: blogger'ın uzun süre login yapılmayan hesaplarla ilgili politikası ne, dijital miras konusunu araştır)

Hayatta istediğim her şeyin olmayacağını ve o kadar da özel bir insan olmadığımı çoktan kavradım. Ama hak ettiklerimi istemekten hiç bir zaman vazgeçmedim. Vazgeçmeyeceğim.

Beni hak ettiğim şekilde mutlu eden şeyleri arayıp bulmaya, mutlu etmeyenleri de kendimden uzak tutmaya ya da içsel dünyamda kendimi onlardan uzaklaştırmaya devam edeceğim.

Bir filmin kahramanı olamasam da kendi hayatımın başrol oyuncusu olmak için elimden geleni yapacağım.

Ve bütün bunları yaparken sakin olmaya çalışacağım.

Varlığım varlığıma armağan olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder