7 Ekim 2015 Çarşamba

Feysbuk tipolojileri

Duyan da Mark Zuckerberg beni maaşa bağladı sanır ama feysbuk'uma laf söyletmem arkadaş. Daha önce de defalarca ifade ettiğim gibi feysbuk ve diğer sosyal medyayı seviyorum.

Nihayetinde eğlenceli bir mecra. Gülmelik, iyi vakit geçirmelik.

Amma velakin, bu sosyal medya şeysinden çok şey bekleyenler var. İşte benim gözlemlerime göre feysbuk tipolojileri:

1) Dünyayı feysbuk kurtaracakcılar: "Like" tuşu kurşun, "paylaş" tuşu top, klavye tüfeğidir bunların. Herkese ve her şeye atarlanabilirler. Amma illa da şuna bağlarlar:  "ülke bu kadar kötü günlerden geçerken bana ne senin gezip gördüğünden, yiyip içtiğinden".

2) Ben mutsuzum herkes mutsuz olsuncular: Bu gruptaki kullanıcıların diline pelesenk olmuştur "herkesler feysbuk'ta yaşamadığı hayatları paylaşıyor, herkes bu kadar mutlu mu sanki" Resmen haset bu ayol. Etmeyin. Kötü bi şey. Hiç kimse her zaman o kadar mutlu diil, ama insanların mutlu anlarını da sabote etmeyin. Feysbuk olmasa mutlu taklidi yapmayacak mıyız sanki?

3) Bana ne bana ne, beni beğen onu beğenmeciler: Al gülüm ver gülümcüler de diyebiliriz. Sizin onların kaç gönderisini beğendiğinizi ince ince hesaplayıp ona göre beğenirler. Beğen beni beğeneyim seni.

4)  Paylaş paylaş doyamayanlar: Kedi ve insan yavrusu fotoğraflarıyla, kızım sana söylüyorum gelinim sen anla mealindeki özlü sözler başta olmak üzere dakikada 100 gönderi paylaşma kapasitesine sahip bir gruptur. Time line'ınıza neler yapabileceklerini düşünmek bile korkutucudur.

5) Zeki Müren de beni görecek miciler: Hep feysbuk'tadırlar ama hiç yokturlar. Pusuya yatmış gibi gizli gizli gözetlerler. O kadar. Başka hiç bir aksiyon yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder