25 Mayıs 2015 Pazartesi

Blog'dan gelir elde etme yolları

Atalarımız ne demiş, bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyliim demiş. Atalarımız neredeyse her zaman haklı olsalar da bu konuda maalesef yanılmış. Mesela ben böyle geyik geyik blog yazıyorum, ama ciddi ciddi kitap eleştirisi yazan arkadaşım var benim. Bi bana bak, bi de kitap eleştirmeni arkadaşıma bak... İsviçreli bilim insanlarını açıklama yapmaya davet ediyorum.

Bu benim eleştirmen arkadaşım (kendisi tarafımca hamarat sarışın diye de bilinir) hafta sonu buluşmamızda, bundan sonra bu işe nasıl devam edeceği konusundaki fikirlerini paylaştı bizimle (biz=ben+o kadar da hamarat olmayan kumral). Tabii ki de onun bu fikirlerinin benim gibi algıları açık, çevresinde olan biten her şeyden beslenen bir cingözün dikkatinden kaçması beklenemezdi.

Hemmmmen bu fikirlerden kendi blog'um için parlak fikirler ürettim: ben de blog'umdan para kazanabilirdim. Yazdığım her yazı için kendime ödeme yapacaktım.

Allahım gözlerim kamaştı yeminle, bu ne kadar parlak bir fikir!

Ama bir terslik yok muydu, hem yazıyı yazan hem de ödemeyi yapan ben olmamalıydım. Dünya bir anda o kadar parlak bir yer olmaktan çıkmıştı.

Benim fedakar arkadaşlarım (hamarat sarışınla, o kadar da hamarat olmayan kumral) anında planımın eksik yerlerini düzeltmek için harekete geçtiler. İşte bu yazım onların, gerek bu hafta sonu gerekse öncesinde blog'umun takipçi sayısını arttırmak, blog'dan gelir sağlamak için sundukları önerilerine cevabımdır:

* Reklam al, damlaya damlaya göl olur: Birincisi bana kim reklam vermek ister bilmiyorum ama hadi böyle birini buldum diyelim. Çok yakın bir zamanda blog'umun tıklanma sayıları konusunda itirafımı yapmıştım. Bu rakamlarla bırak gölü, damla olma ihtimalim bile sıfır.

* Yazılarının içine şifreler koy, bunu bir yarışma haline getir, şifreleri çözen kişilere bir şey hediye et: Kendim bulmaca çözmesini çok sevdiğim için okuyucularımı da bu keyfe ortak edip blog okumayı takipçilerim için bir oyun haline getirecekmişim. Çok güzel fikir de, ben kendimi biliyorum, şifreyi çözemeyenlerle dalga falan geçerim, karşılarına geçip nanik yaparım, kaş yapayım derken göz çıkarırım. Boşuna antipati kazanmaya gerek yok.

* Yılbaşı, bayram seyran gibi özel günlerde çekiliş düzenleyip kitap, tiyatro bileti falan hediye et: Yaa tamam bir kitap, bir bilet nedir hediye edeyim. Ama benim bu arkadaşlar fikri takip konusunda ne kadar azimli bir insan evladı olduğumu unutuyor gibiler. Ben öyle kitap hediye edip kenara çekilemem, kazananın okuduğundan emin olmak için bir de sınav yapmaya kalkarım, hem de hangi bölümlerden sorumlu olduğunu belirtmeden tüm kitaptan sorumlu tutarım. Evelallah adamı canından bezdiririm.

Sanırım bu blog'un gelişmesinin önündeki en büyük engel benim.

2 yorum:

  1. http://blogumutanit.blogspot.com.tr/?m=1 soyle bir site var. Kendini nasil buraya sokabilirsin bilmiyorum ama herseyin basi reklam. Once tik sayini arttir sonra gelir kendiliginden gelir zaten. Imza: herderdedevatakipci

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kendimi nasıl oraya sokacagimi niye düşüneyim ki sen varsın ya herderdedevatakipcim 😙

      Sil