12 Mayıs 2015 Salı

4 Günlük Barselona Gezi Programı

Dün Barselona'ya gittik, oteli bulduk, yerleştik. Gerçi otelden pek memnun kalmadık, otelin bölgesini de pek beğenmedik, keşke El Born'da kalsaydık dedik. Ama yapacak bir şey yok. Olsun.

Çıkan kısmın özetinden sonra bugün Barselona'yı keşfetmeye başlayabiliriz. Gezimize başlıyoruz, buyrun size plan:

En son kolonda çeşitli sitelerden aldığım özet bilgileri ve kendi notlarımı göreceksiniz. Varlığım böyle bir seyahat planlayanlara armağan olsun.

Bizim uçağımızın inişi Barselona saati ile 13:00 civarlarında olduğundann, ilk günün programı biraz light. Eğer tam gün ayıracaksanız zenginleştirebilirsiniz.

Tabi oturduğum yerden kağıt üstünde planları yaptım yapmasına da tecrübe ederken bazı eksiklik ve hataları bizzat gördüm.

Mesela Plaça de Sant Josep Oriol'u bulamadık biz ilk gün, son gün avare avare dolaşırken sanırım bulduk. Bak şimdi karıştırıyor da olabilirim, çok emin değilim, bulamamış da olabiliriz.

Gaudi'nin "casa"ları gerçekten etkileyici. Her birinin içine girmek ücrete tabi. Eğer mimar değilseniz, neyi neden yaptığını anlayacak teknik bilginiz yoksa belki 1-2 tanesinin içini gezip kalanları dışarıdan görmeyi tercih edebilirsiniz. Estetikse dışında da fazlasıyla estetik var. Hem para hem zaman tasarrufu olur. Benden öneri, yok benim zamanım, param bol diyorsanız da paşa gönlünüz bilir. 

Programın 3. gününde Dali müzesi yer alıyor. Müzenin yer aldığı Figueres' e, Barselona' dan 2 saatlik bir tren yolculuğu ile ulaşılabiliyor. Trenler oldukça konforlu. Sabah 07:46 treni ile gitmenizi şiddetle öneririm, tam müzenin açılış saatinde varıyorsunuz. Kahvaltı, müze gezisi, çıkışta bir oturup soluklanma derken 13:50 treni ile yeniden Barselona'ya dönecek rahat rahat vaktiniz oluyor.

Planda yer alan Palau Güell, Montjuic Kalesi ve Picasso Müzesi'ni yetiştirip gidemedik, bu nedenle bu konularda herhangi bir fikir yumurtlayamıycam maalesef.

Tabii ki de her zamanki gibi biletleri önceden almak zaman kullanımı açısından çok faydalı. En kritik olanlar Sagrada Familia ve Parc Güell. Diğer yerlerde sıra bekleyerek zaman kaybetseniz de içeri girebilirsiniz ancak bu ikisinde biletler giriş saatine göre satıldığı ve içeri alınan kişi sayısına sınır getirildiği için sabah erkenden kapıya gitseniz bile en erken öğleden sonra 2'ye bilet alabilmek ya da hiç bilet bulamayıp kös kös dönmek zorunda kalabilirsiniz. Benden uyarması. Bu ipucu için - ki bence bütün bu yazının en faydalı kısmı - teşekkürlerinizi buradan iletebilirsiniz.

Şimdilik bu kadar ama elbette anlatmaya devam edeceğim. Mesela Binnaz kim, Plaça Reial' de işi ne? Hepsi ve fazlası pek yakında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder