3 Ekim 2014 Cuma

Yeraltına devam

Distopik kitaplar serisi devam ediyor, hakkımda hayırlısı olsun. Zira gündüz ne okuyorsam gece rüyamda onunla cebelleşiyorum.

Wool diye bir kitap okuduğumu yazmıştım, bir de sonunda bilmiş bilmiş "...sonu havada kaldı diyeceğim ama "acaba şimdi ne olacak" diye merak uyandıran bir durum da yok finalde..." demiştim. Zaten başıma ne gelirse bu büyük konuşmalarımdan gelecek, ben biliyorum.

Şimdi biri çıkıp "bre gafil, sonunu merak etmedin, başını da mı merak etmedin, o insanlar yerin o dibine nasıl girdi umrunda değil mi?" dese verecek cevabım yok.

2 gün öncesine kadar yoktu yani. Artık var, çünkü serinin ikinci kitabı Shift'i okudum.

Ve şunu söylemek istiyorum: kaderimiz pamuk ipliğine bağlı. Bir gün kitapta yer alan senatör gibi bir paranoyak/deli/şuursuzun çıkıp da onun yaptığı gibi bir şey yapmayacağını kimse garanti edemez. Tabi ben hikayeyi açık edip de okumak isteyenlerin keyfini kaçırmak istemediğimden böyle şifreli yazıyormuşum gibi oldu. Hikayeyle ilgili ipucu vermemek için çabalıyorum.

Adam resmen kıyamete neden olmuş. Bunu da gizli saklı yapmamış.Tüm planlarını herkesin gözü önünde, açık saçık hayata geçirmiş. Zaten kitapta bir lafı geçiyor, tam hatırlayamadım ama şöyle bir şeydi: yalan ve gerçek siyahla beyaz gibi kolayca ayırt edilebilir, ama bu ikisini karıştırırsan ortaya kafa karıştırıcı gri çıkar, yani insanlara gerçekleri söyle, ama araya biraz yalanlar da serpiştir ki ayırt etmek mümkün olmasın.

Neyse, hikayeye dönecek olursak bu insanlar neden yeraltına girmiş, niçin hiç bir şey hatırlamıyorlar hepsi günyüzüne çıkıyor.

Ayrıca olanları bir de ilk kitapta oldukça sevimsiz ve antipatik tasvir edilen "otorite" nin ağzından dinlemiş oluyorsunuz. Şimdi biraz hikayeyi açık etme gibi olacak ama şunu söyliim: ben otoriteye otorite demem, güç otoritede olmadıkça.

Bu serinin ilk kitabı Silo adıyla Türkçe'ye de çevrilmiş, sadece Türkçe'ye değil tam 40 dile çevrilmiş. Ayrıca bu üçleme son 20 yılın en iyi bilimkurgu, distopya serisi olarak gösteriliyormuş.Okumak isteyenlerin bilgisine.

Neyse efendim, ben ikinci kitabı ilkinden daha severek okudum. Şimdi de elimde serinin üçüncü ve son kitabı var. Bunun sonunda sanıyorum ki yer altı halkının akıbeti belli olacak.

Görelim bakalım neler olacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder