7 Ekim 2014 Salı

Bayram, trafik, falan, filan

Geçmiş bayramınız kutlu olsun. Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öper; hayır dualarınızın bana tıklama olarak dönmesini niyaz ederim.

bayram tadında çiçekler
Bayram tatilimizi şehir dışında ifa ettik, sağ salim eve döndük çok şükür. Yolların hali malum. Ne kadar şükretsek az.

Son günümüz yollarda heba olmasın, evimizde istirahat edelim diyerek dün dönenler arasındaydık. Yol biraz kalabalıktı ama fazla sefalet çekmedik. Bir kere İzmit tünellerinde sıkıştık, bir kere de İstanbul'a girdikten sonra TEM'de.

Biz ve diğer şapşal şoförler bu sıkışıklıkta dur kalk ilerlemeye çalışırken, yurdumun cevval, zeka küpü şoförleri kendilerine tahsis edilmiş olan emniyet şeridinden vızır vızır ilerlemeye devam etti.

İşte böyle şeyler benim kanıma dokunuyor yahu, tamamen kişisel hakaret algılıyorum, gözüm dönüyor resmen. Allah beni korusun ama bir gün trafikte böyle kim vurduya gitmekten de çok korkuyorum.

Dün de yanımızdan geçen arabaları izleyip sinir ve çaresizlikle kıvranırken çıkardım telefonu bu araçların fotoğrafını çekmeye başladım. Kaçırdıklarım çektiklerimden misliyle fazla ama 50 tane plaka yakalamışım.

Ben bu fotoları nereye iletirsem ihbar olur diye başladım araştırmaya. İşte öğrendiklerim:

* İstanbul içi trafik ihlallerini İBB Trafik Kontrol Merkezi - @4444154 adresine tivit atabiliyormuşuz. Nasıl bir cezai işlem uygulanıyor bilemiyorum.

* Yukarıdaki tivitır kullanıcısına şehirler arası yollardaki ihlalleri nereye iletebileceğimi sordum, 155@iem.gov.tr adresine mail atabileceğimi iletti. 50 adet fotoyu 6 parçada sıkıştırarak bu adres mail attım ancak maalesef mail iletilemedi hata mesajını aldım.

* 155@iem.gov.tr adresine ekte dosya olmadan mail attım, dosya büyüklüğünden mi iletemiyorum, max ne kadar olmalı diye cevap bekliyorum.

* Aynı zamanda tivitırda Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi adresi olan @EmniyetGM'ye bu fotoları ihbar olarak nereye gönderebileceğimi sordum. Henüz yanıt gelmedi.

* Tivıtırda arama yaparken EGM'nin yukarıdaki adresine ihlal fotolarının gönderildiğini gördüm. Bu şekildeki bildirimlerde bir işlem yapılıyor mu onu da bilmiyorum.

Emniyet şeridi ihlallerinin ihbarı konusundaki araştırma bulgularım yukarıdaki gibidir, arz ederim.

Eğer bu konuda yol gösterecek olan varsa üşenmesin yazsın.

İhlal edip de bu yazıyı okuyan varsa da açsın gözünü okusun: beş para etmez insanlarsınız, medeniyet yoksunu magandalar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder