20 Ekim 2014 Pazartesi

500.000$ kazanmak ister misiniz?

"Evet tabii ki de" dediğinizi duyar gibiyim. İşte yöntemi: kitap okuyacaksınız.

Çok süper değil mi hem kitap okuyup hem 500.000$ kazanacaksınız.

Yalnız ufak bir teknik detay: kitabı okurken verilen ip uçlarını kullanarak çözmeniz gereken bir bulmaca var. Tabi bir de bulmacayı ilk çözen olmanız gerekiyor.

İşte bu detayları da halletiniz miydi 500.000$ cepte. Fıstık gibi.

Tabii ki de Endgame'den bahsediyorum.


Kitabın 7 Ekim'de yayımlanmasıyla birlikte bir oyun da başladı. Ayrıca filmi de çekilecekmiş. 3 kitaplık bir serinin ilk halkası.

Kitaptaki ipuçlarını kullanarak dünyanın herhangi bir yerinde saklanmış olan ve sizi Las Vegas'ta bir otelde bekleyen 500.000$ değerindeki altına kavuşturacak anahtarı bulmaya çalışacaksınız. Eğer 500.000 $ sizi açmadıysa 1.000.000 $'lık ikinci kitabı, o da yetmezse 1.500.000 $'lık üçüncü kitabı bekleyebilirsiniz.

Kitabın konusuna gelince, 12 kadim kültürden gelen 12 oyuncu Endgame denilen oyunu oynamak üzere bir çağrı alıyor. Bu kadar. Daha fazlasını açıklamaya yetkim yok.

Şaka değil, oyunu oynamaya başlarken kabul ettiğiniz şartlar arasında "oyun hakkında blog, forum, feysbuk, vs diğer sosyal medya ortamlarında konuşmayacağıma namusum ve şerefim üstüne and içerim" diye bir madde de var. Yaaa tamam namus, şeref falan yok ortada da eğer konuşursan diskalifiye olursun diyor.

Bir tek şunu söyleyeyim, kitap Fenerbahçe'nin Denizli ile maçında Şükrü Saraçoğlu stadına bir meteorun düşmesi ile başlıyor.

Bir de şunu söyleyeyim, bulmacayı çözmek için verilen ipuçlarını takip edip bir şeyler öğreniyorum. Sonra "aman bu ne kadar ilginçmiş dur bakiiim şunu biraz daha araştırayım" diyorum. Sonra da hem ne  kadar cahilmişim diye kendime kızıyorum hem de olaydan kopup dağılıyorum. Yani yavaş gidiyorum. (Sevgili oyun haklarının koruyucuları, umarım bu bir ihlal değildir, bakın hiç bir şeyi açık etmedim)

Hadi bakalım, doğru kitapçıya. Bu arada bir kaç faydalı bilgi, Türkiye'deki yayın haklarını sadece D&R almış. Yani başka bir yerde bulamazsınız. İkincisi kitap Türkçe olsa da ipuçları İngilizce. Üçüncüsü kitabı okurken yanınızda bir kurşun kalem, bir not defteri ve bol miktarda post it bulunması çok faydalı olacaktır.

Eğer blogum sayesinde oyundan haberiniz olduysa, ve sonunda ödülü kazanırsanız, sonra da anılarınızı yazarsanız giriş cümleniz hazır: bir gün bir blog okudum ve hayatım değişti...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder