23 Şubat 2017 Perşembe

Remzi Ünal

Sizi Remzi Ünal'la tanıştırmak isterim.

"Şu Hava Kuvvetleri'nden müstafi, THY'den kovulma, kendisine saygısı olan hiçbir frequent flyer' ın adını dahi duymadığı sekizinci sınıf charter şirketlerinde bile tutunamayan, şu sıralar sayenizde MS Flight Simulator'un Cessna'sına elini sürmekten aciz eski pilot, ex kaptan, nevzuhur özel dedektif Remzi Ünal"

Ben yeni tanıştım, çok da memnun oldum, lakin 1999 yılından beri aklım neredeymiş?!?!? İnsan gerçekten hayret ediyor!

Yine de halime şükür ki, sonunda tanıştım. Ya şu fani ömrümü kendisinden bihaber tamamlasaydım. Vallahi çok üzülür, kendime küserdim.

Remzi Ünal; eski reklamcı, yazar ve akademisyen Celil Oker'in nev-i şahsına münhasır, 7 romanına kahramanlık yapmış, sigarayı içmeyip yiyen, su yerine kahve tüketen, aklı fıldır fıldır dönen özel dedektifi.

Ben ise kardeşimin hediye ettiği Son Ceset ve Bir Şapka Bir Tabanca kitapları vesilesiyle tanıştım kendisiyle. Bir defa daha söylüyorum, çok memnun oldum.


Okuduğum iki kitapta da, çözülmesi gereken cinayetlerin yanı sıra, dedektifimizin içine çekilmek istendiği tuzaklar da "ay neler oluyor acaba" diye merak seviyesini yükseltiyor. Katillerin kimliği hikayelerin sonuna kadar gizemini korurken, motivasyonlarının tahmin edilemezliği de heyecana heyecan katıyor.

Hikayenin heyecanına, yazarın dilinin sürükleyiciliği de eklenince kitaplar su gibi kolay okunuyor. Diyaloglar gerçekçi, tasvirler akıcı.

Gönüllere taht kurmuş Başkomser Nevzat'ın yanında Özel Dedektif Remzi Ünal'a da yerini ayırdım. Tiz zamanda diğer beş hikayesini de okuyacağım. Bir solukta biteceğine eminim. Siz de okuyun.

Bu arada kardeşe de özel teşekkür. Bana öğrettiği bir çok şeye ek olarak Remzi Ünal'ı da tanıştırdığı için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder