5 Şubat 2017 Pazar

Aranıyor: Parfüm

Koku olayını çok önemsiyorum. Çok kişisel bir şey. Zırt pırt parfüm değiştirmem, değiştiren insanları da anlamam. Birisine hediye bakarken, asla parfüm düşünmem. Çünkü bence bir insanın kokusu onun imzasıdır.

Yani benim kokum imzamdı. Tam 11 senedir aynı parfümü kullanıyordum. Hem de çok severek. Bir kaç sene önce parfümüm bitip de yenileme zamanı gelince, her bir yeri arayıp tarayıp bulamamıştım ama bir kaç hafta sonra tekrardan raflarda görünce geçici bir gümrük problemi oldu zaar dediydim.

Aaaah ah, demeyeydim keşke, stok yapaydım. Yine parfümüm bitti ve yine hiç bir yerde bulamıyorum. Yurt dışına gidenlere sipariş falan verdim ama oralarda da bulunamadı. Yurt dışında kozmetik satışı yapan sitelerde buldum, oralardan halletmeye çalışacağım, ya da bu ay sonunda bir yurt dışı seyahat planlıyorum, oralara bakacağım. Ama üretimden kalktıysa eğer yeminle zalımsın kader.

Şimdilik aklımca, benim parfümüm benzeri bir parfüm kullanmaya başladım. Ama nasıl yaptım da kendi parfümüm benzeri diye bu parfümü aldım kendime inanamıyorum. Alışveriş sırasında çok çeşit kokladığımdan içindeki alkol kafa yaptı herhalde. Başka açıklama bulamıyorum cidden.

Geçtiğimiz hafta sonu, beyimle evdeyiz, tatil planı için pc başında otel seçmeye çalışıyoruz. Aynı anda ekrana eğildik, ben hemen snıf snıf, ikimize de ait olmayan bir koku tespit ettim. Hemmen beyimi sorguya çekmeye başladım, yeni parfüm mü aldın, kolonya mı sürdün, ıslak mendil mi kullandın. Yok, yok. Ama ne zaman ekrana eğilsem, koku buram buram burnumda.

Çözemedim mevzuyu, ama kokunun kaynağının ben olmadığıma yüzde yüz de eminim.

Derken ertesi gün oldu, dışarı çıkacağız. Giyindim, parfüm sıktım. Ta ta ta taaaammm. Tanıdık bir koku: bir gün önce kaynağını bulamadığım meşum koku.

Bir insan kendine bu kadar mı yabancılaşır! Yuh!

Acilen kendi, öz parfümümü istiyorum! Jil Sander Sport for Women. Bir yerde gören olursa acilen bana haber versin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder