16 Ocak 2017 Pazartesi

Çok Parlak Fikirler 2016 Raporu

Her sene başındaki blog raporumu bu yıl es geçmeyecektim herhalde! Takip edenler bilir, 2016 blog açısından verimsiz geçti. Ben tembellik yaptım inkar etmiyorum ama koşullar da benim tembelliğime çanak tutmadı değil.

Lafı uzatmadan rakamlara geçeyim:

* Toplam 92 yazı yazmışım. Haftada 1,77 tane. Bunun böyle olacağını sene başında öngörmüştüm ben.

* Yine en çok tatil ve kitap kategorilerinde yazmışım. Evren yine kayırmış beni. Şükür! Bu böyle devam etsin inşallah. Amin!

* 2016'da yıllık sayfa görüntülenme sayım 17.331 olmuş. Her sene artış olması güzel bir şey. Ama daha çok artsa olmaz mı?

* Bir sevindirici haber ise yayına geçtiğim Temmuz 2013'ten bu yana en yüksek aylık görüntülenme sayısına ağustos 2016'da ulaşmam. Daha nice rekorlara inşallah. Amin!

* 2016 yıl sonu itibariyle yazdığım bir yazı ortalama 98 kişi tarafından okunmuş. Hiç burun kıvırmayın. Benim meşhur excel ölçü birimime göre 2 sayfaya ulaşmışım. Az mı çok mu yorum yapmadan önce, bir excel'e herhangi bir gün içinde yüzyüze ya da telefonda iletişimde bulunduğunuz kişileri listeleyin bakalım 2 sayfa dolacak mı? Ben denedim, dolmuyor.

* 2016'da yazdıklarım içinde en çok okunan yazım ise Elveda Güzel Vatanım hakkındaki olmuş. Ahmet Ümit'e bu kitabı yazıp benim blog'uma da katkı sağladığı için bir kez daha teşekkür! Boşuna sevmiyoruz kendisini. İnşallah buradan sesimi duyururum kendisine: Başkomser Nevzat'ı özledik!

* Hep benim performansımdan bahsettik de biraz da siz okuyuculara bakalım. Ben daha az yazmışım ama siz de daha az yorumlamışsınız. 58 tanecik! 2014'te 60, 2015'te 78, aman ne güzel artıyor derken 2016'ya bak. Oldu mu şimdi? Olmadı.

* Bu senenin en havalı blog olayı ise beyimin hiç bir masraftan kaçınmayarak bana koca bir site alması oldu. Bunca yıllık hukukumuzda, bana aldığı en güzel hediye oldu bu. Artık bu çıtayı aşması için onun da daha fazla çalışması gerekecek. Bense, isteklerimi bir bir sıralayarak onun işini kolaylaştırmak için elimden geleni yapacağıma and içerim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder