19 Ocak 2017 Perşembe

2016 hesaplaşması ve 2017

2016 çok parlak fikirler için nasıl geçmiş e baktık. Peki ya ben? Ben nasıl bir yıl geçirmişim acaba?

Şöyle bir düşündüm de hayatımda, iyi ya da kötü, dönüm noktası diyebileceğim, büyük çaplı değişiklikler genelde çift yıllarda olmuş. Bugün olduğum insan olmamda büyük etkisi olan büyük dönüşümlerin tarihine bakıyorum: 1996, 2000, 2006, 2010, 2012.

Şimdi etkili bir giriş yapmak için tek yıllarda olmuş olan önemli bi şeyleri es geçiyor olabilirim, ama çok takılmayın. Çift yıllara odaklanıyoruz. Ha 1996'dan önce hiç mi bir şey yok diyorsanız, varsa da çok hatırlamıyorum demek.

2016 da bu genellemeden kusur kalmamış. Bu anlamda kişisel tarihime damgasını vuran bir yıl olmuş.

Nostramadus'a bağladım gibi oldu. Birazdan kehanetlere başlarsam şaşırmayın.

Kendim için yaptıklarımdaysa 2016'yı çok kurak geçirmişim. 2015 biterken yazdığım dileklerime baktım, seyahati becermişim, o 7 kiloyu da verdim ama 5'ini geri aldım o yüzden sayılmaz, kitap kulübü ise külliyen hikaye.

Bir sosyal sorumluluk projesinde aktif rol almak gibi bir dileğim vardı, o da fos çıktı.

Önceki senelerde azimle yaptığım spor desen tırt oldu, 3 gün konusunda ısrar ediyorum ama içi boş. Zumbayla atla zıpla, yogayla nefes al nefes ver. O kadar.

Blog konusunda da tembellik yapmışım.

Ay ben koca sene ne yapmışım ki? Bir bitki gibi sadece nefes alıp vermişim. O bitki ki oksijen üretiyor, bende o da yok!

Bak bu hesaplaşma ağır oldu, depresyona girdim girecem. Burada kesiyorum. Önümüzdeki günlere bakalım.

2017'den ise tabii ki daha çok seyahat, kesinlikle daha fazla eğlence istiyorum. Bunun dışında sakin bir yıl geçirmek istiyorum. Haberler sakin olsun, günlerim sakin olsun...

Hedefler koyup buralardan ilan etmenin de bir işe yaramadığını gördük, bu sefer de oluruna bırakayım bakalım.

Bir de erkekler dar kesimli, kısa paçalı, renkli pantolonlar giyip altına hem de çorapsız kösele ayakkabı giymesin istiyorum.

Son olarak da anayasa bu şekilde değişmesin istiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder