10 Ağustos 2016 Çarşamba

Orphan Black

Bilim dünyasından iki beklentim var: ışınlanma ve klonlanma. Hayat kalitemizi arttıracak bu iki konuda geç bile kalındı.

Işınlanma konusundaki gelişmeleri şurada aktarmıştım. Görünen o ki biraz daha beklememiz gerek.

Madem bizi ışınlayamıyor bilim dünyası, bari klonlasınlar da aynı anda iki yerde falan bulunup her bi şeye yetişebilelim. Hele şahsen öyle günlerden geçiyorum ki, aynı anda sekiz yerde olsam bir sekize daha ihtiyaç duyacak haldeyim. Lakin klon diyince Dolly olmak da istemiyorum. Kendim olarak klonlanmayı tercih ederim.

Bir de şunu açıklığa kavuşturayım, ben böyle klonlanayım falan derken olayın sadece pragmatik kısmına odaklanıyorum. Yani bu yazdıklarımı okuyup da sonra bana felsefi, ahlaki, teolojik ahkamlar kesmeyin.

İşte ben böyle fantastik fantastik hayaller kurarken sen Holivut klonlama dizisi çekmesin mi? (Şimdi bu dizi işlerine Holivut bakmıyor olabilir ama benim için hepsi aynı kapıya çıkıyor.). Dizimiz Orphan Black.

Benim hayallerimi yıktı. Klon olmak hiç de iyi bir şey değilmiş meğersem. Bir kere gizli kalmak zorundalarmış çünkü sürekli birileri bunları öldürmeye çalışıyor. 3. sezonun ortasına geldim ama hala klonları kim neden öldürmek istiyor anladıysam Arap olayım.

Bir de bu klonları yapamamışlar, hepsi hasta. Birileri öldürmese bu sefer hasta olup ölüyorlar.

Üstüne üstlük bu klonlar birbirlerinin yerine geçip hayatı kolaylaştıracaklarına işleri iyice içinden çıkılmaz hale getiriyorlar. Ne zaman biri diğerinin yerine geçse hep bir gerilim, hep bir işlerin sarpa sarması. Valla yüreğim ağzımda izliyorum. Beceriksiz klon istemiyorum.

Başroldeki klonlar Sarah, Cosima, Allison, Helena ve biraz da Beth. Elbette tahmin edeceğiniz üzere klonların hepsini aynı oyuncu kızımız oynuyor. Onun da rol yeteneğine hayran kalmamak mümkün değil. Benim favori klonum ise Sestra Helena.

2. sezonun sonundan itibaren de erkek klonlarımız arz-ı endam eyliyor. Onların isimlerini hatırlayamadım şimdi ama kısaca Castor'lar diyeyim. Sürpriz bir şekilde onları da aynı erkek oyuncu oynuyor. O da iyi.

Sonuç olarak ben klonlanmanın hiç böyle tehlikeli bir şey olabileceğini düşünmemiştim. Bilim insanlarının klonlama çalışmalarını hızlandırmaları isteğim konusunda şüpheye düştüm.

Ama ışınlanma konusundaki fikirlerimi kimse değiştiremez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder