1 Ağustos 2016 Pazartesi

Büyükada Prenses Koyu Plajı

İstanbul'da yaz tüm hızıyla devam ederken bizim de İstanbul'da denize girme aktivitelerimiz aynı hızla devam ediyor. Bu sefer istikamet Büyükada.

Ada Kahvaltı'da kahvaltımızı yaptıktan sonra tekrar sahile dönüp vapur iskelesinin sol tarafından kalkan motorlarla soluğu Prenses Koyu'nda alıyoruz.

OKHOK'un yaptığı araştırmalara göre Büyükada'da suyu en temiz koylardanmış burası. Mevzu bahis araştırma ise OKHOK'a güvenebilirsiniz.

Yaklaşık 15 dakikalık bir motor yolculuğundan sonra Prenses Koyu'na varıyoruz. Genişçe bir beton platform üzerine oldukça sıkışık nizam dizilmiş şezlonglar mevcut. Bir de en uçta küçük bir kumsal. Kumsal kısım küçük ama çocuklu aileler için işe yarıyor.

Denize kumsaldan girilebiliyor lakin çok yosun olduğu için biz tercih etmedik, beton platformdaki merdivenleri kullandık. Merdivenlerden indiğiniz noktada su derin değil, dizlere geliyor. Denizin zemini de kumluk.

Çalışanlar oldukça kibar. İki kere yer değiştirmemize, otuz kere şemsiyeyi o tarafa, ay yok olmadı bu tarafa çektirme talebimize, sekiz parçada sipariş vermemize rağmen her seferinde güler yüzlerini eksik etmediler.

Plajın kafesinde alkollü/alkolsüz içecekler, atıştırmalık yiyecekler, meyve, balık var. Fiyatlar fahiş değil.

Plaja giriş ücreti kişi başı 35 TL. Bu ücretle şezlong, şemsiye, duş, wc faydalanabiliyorsunuz. Bir de tüllü falan localar vardı, localar 250 TL miymiş neymiş, ama giriş ücreti alınmıyormuş. Çok anlamadım, çok da ilgilenmedim zaten.

Giriş ücreti verdikten sonra, çalışanlar ne kadar kibar olsa da insan bir de temizlik bekliyor. Maalesef bu açıdan sınıfta kaldı Prenses Koyu, bunu söylemeden geçemeyeceğim. Wc'lerin hali içler acısıydı, mutfak hakkında da şüphelerim var. Gidecek olursanız bunu bilin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder