5 Ağustos 2015 Çarşamba

Gülümseten haberler

Uğursuz, kötü günler bunlar. Televizyonda, gazetelerde hep kötü haberler. Vicdanı olan herkesin içi parçalanıyor.

Ateş düştüğü yeri yakıyor, bizler hayata devam ediyoruz. Ama hayat acı sürprizlerini kimseden esirgemiyor. Herkes kendi sınavıyla sınanıyor. Dünyadaki en yakın iki dostumdan biri işte böyle bir süreçten geçiyor.

Bu gibi durumlarda, maalesef rahatlatacak sözleri bulmakta hiç başarılı değilimdir. Bu işler HS' nin uzmanlık alanıdır. Benim elimden gelen ise yapılması gerekenleri kotarmak, dostumun hayatını kolaylaştırabilecek işleri halletmek ve sabır, metanet ve güç dilemekten ibarettir.

Bir de kendini iyi hissettirecek, azıcık gülümsemesini sağlayacak bir şeyler bulmak. Komiklik yani.

İşte aşağıda yazdıklarım da, son zamanlarda gazetelerde yer alan iç karartıcı haberlerin arasına saklanmış ve okuyanları gülümseteceğini umduğum haberler:

* Şehirlerarası otobüs yolda kayboldu: İstanbul'dan Samsun'a gitmek için hareket eden otobüs, Bayrampaşa otogarından hareket ettikten sonra şirketin Samandıra'daki tesislerinden de yolcu almak üzere Anadolu yakasına geçmiş. Fakat otobüsün şoförü Anadolu yakasında yolu karıştırınca ilk olarak Şile istikametine daha sonra Anadolu yakasında çeşitli ilçelere gitmiş ancak bir türlü Samandıra’ya ulaşamamış. Yol aramakla geçen iki saatin sonunda isyan bayrağını çeken yolcularla otobüs görevlileri birbirine girmişler ve sonrası olaylar olaylar...

* Bu haberi bugün tivıtır'da gördüm ama aslında 2011 yılında yaşanmış. Erzurum'da, otomobilinin aküsünü çalan hırsızları dövdüğü için yargılanan bir boksör beraat kararını anlamadığı için hakime ve mahkemeye okkalı bir küfür edince hapse girmiş.

* İngiltere'de 24 yaşında bir kadın karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastaneden doğum yaparak çıkmış!

* Çin'de bir adam evinin yakınlarındaki bir tepenin cephesindeki kayaların rengi Feng Shui prensiplerine göre kötü enerji veriyor açık yeşile boyatmış. Yaklaşık 2000 metrekarelik yüzey alanına sahip kayalığı sprey boya ile boyamak için 6 kişilik bir ekip bir hafta çalışmış. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder