9 Ağustos 2015 Pazar

Diyet cipsi

Yaklaşık 2 ay önce, arkadaşım F sayesinde acı gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalmış ve zayıflama seferberliği ilan etmiştim. İlk hedef -5, daha sonra da -2 kilo idi.

Geçtiğimiz cuma itibarı ile gerçekleşen -4. Basit bir matematikle ilk hedef tutmayacak, çünkü sadece bir haftam kaldı. 8 haftada 4 kilo verdiysem 1 haftada 1 kilo veremem.

Neden bir haftam kaldı? Çünkü önümüzdeki hafta itibarı ile TATİLE ÇIKIYORUZ ve tatilde zinhar diyet miyet yapamam. Olsun poroblem diil, eylülde yeniden başlarım. Bakalım tatilden + kaçla döneceğim?

Tabii ki de diyetteyiz diye yeme zevkimizden ödün verecek değiliz ama tariflerimizi de hafifleteceğiz. Mesela paketli cipsleri yiyemiyorsak kendi cipsimizi, kendi dip sosumuzu yapacağız.

Nasıl olacak o iş? Çok kolay.

Cips için ihtiyacımız bir adet kepekli lavaş, bir tatlı kaşığı zeytinyağı, iki tatlı kaşığı su, kırmızı toz biber, kekik. Baharatları, yağı ve suyu karıştırıp bir fırça yardımıyla lavaşımızın her iki tarafına sürüyoruz:

Daha sonra lavaşımızı üçgenler halinde dilimleyerek fırın tepsisine yerleştiriyoruz, parçaların iyice çıtır çıtır olmaması için dilimlerin üst üste gelmemesine dikkat ediyoruz.


Ben 200 derecede 10 dakika kadar fırınladım. Aman dikkat, ilk tepsiyi dalıp unutmuşum, hemen yandılar. Öyle bırakıp gitmeyin, ara ara gözleyin, çok kolay yanabiliyor.

Bu arada bir avokadoyu çatalla iyice ezip, yarım limon suyu, bir diş ezilmiş sarımsak ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile güzelce harmanlıyoruz.

Cipslerimiz fırından çıktıktan sonra da dip sosumuza banıp banıp yiyoruz. Ben fotoda görünen lavaş dilimlerinin yarısı ve avokado sosunun  yarısını öğle yemeği olarak tükettim ve oldukça doyurucu bir öğün oldu.

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder